Résidence Sens du Sud

Gastenkamers

Naast het kunstencentrum “Sens du Sud” zijn er de gastenkamers.

Résidence Sens du Sud is de enige U-vormige hoeve van Torgny. Een oude hoeve met half gerenoveerde schuren, waar nog niet zolang geleden de koeien stonden. De kamers zijn zo authentiek mogelijk gehouden – er is o.a. een deel van de eettrog blijven staan – maar kregen allemaal hun eigen sfeer mee.

Zo zijn er de Toscaanse kamer, la Petite Provence, de sterrenkamer , la chambre des artistes en la chambre des amoureux ( de honeymoonsuite). In de binnenmuur van de oude stal bevindt zich een middeleeuwse grafsteen en de bouwstijl van het complex dat zich tussen de vroege negentiende en vroege twintigste eeuw uitstrekt is op zich interessant genoeg. ‘Sens du Sud’ zelf biedt u verschillende ontspanningsmogelijkheden. Zoals o.a. een enorme privé-bibliotheek, grote speelruimte in de stal (als het weer zelfs in het microklimaat tegenvalt) en een zwembad.

Wij bieden u ook alle informatie en gidsen voor een uitgebreid bezoek en kennismaking met de streek. In ‘Sens du Sud’ on est vraiment ‘Comme chez soi.’ De hoeve ligt in het centrum van Torgny, op honderd meter van de Franse grens, en is daarom de ideale uitvalbasis om het hele hinterland te verkennen. In de bossen in de buurt staan heuse blokhutten ter uwer beschikking, waar u een bbq kan houden of zelfs de nacht doorbrengen, midden in de natuur.

En voor degenen die de culinaire geneugtes van de streek willen ontdekken liggen de beste restaurants dichtbij, met als absolute top het sterrestaurant ‘La Grappe d’Or’ op vijftig meter afstand!

Formules

Voor een kamer met uitgebreid Gaumees ontbijt betaalt u 63 euro (per koppel). Kinderen slapen gratis en betalen enkel het ontbijt.

Vanaf drie nachten: 60 euro per nacht.

Maar wij zijn natuurlijk vooral trots op onze table d’hôte. U kan ook aanschuiven voor een gastronomische streekmaaltijd met Gaumese specialiteiten (of, om in dezelfde sfeer te blijven, een Lorrains, Provencaals of Toscaans feestmaal) met aperitief, wijnen en andere dranken inbegrepen. Kamer met ontbijt en avondmaal: 125 euro. (ook hier voorzien we speciale formules voor kinderen)

Een romantisch uitje waarbij we zorgen voor champagneontbijt op bed en andere verwennerijen kost (twee nachten slapen, twee ontbijten, één maaltijd bij ons) kost 200 euro.

Voor een gastronomisch uitstapje raden we u aan één keer bij ons te eten en één keer te reserveren bij het sterrestaurant ‘La Grappe d’Or’ of één van de andere typische eetgelegenheden aan beide zijden van de grens.

Tijdens het seizoen (van september tot januari!) kan u bij ons terecht voor uitgebreide wildmenu’s.

Voor langere verblijven en singles hebben we speciale voorwaarden.

Bekijk alvast enkele foto's van de kamers

 


Gastenkamers
Agenda
Schrijfcursus
Home
Gastenboek