Résidence Sens du Sud

Schrijven in de Belgische Provence

Résidence Sens du Sud verwelkomt nieuw schrijftalent

Nieuwe data verschijnen in de lente.

Een professioneel team van schrijvers en docenten begeleiden u in de kunst van het schrijven.

U logeert alleen, samen met een andere deelnemer of samen met uw partner in één van de kamers van Résidence Sense du Sud, de prachtige hoeve van het schrijverskoppel Luc Huybrechts en Ann Lauwers. De prijzen van de kamers variëren naargelang de bezetting (zie verder).

Cursusverloop

We starten op zondagavond. Ons team verwelkomt u met een overheerlijke zuiderse maaltijd. Zo kan u rustig kennis maken met ons en met de andere deelnemers.

De cursus start op maandagochtend. Na een gezamenlijk ontbijt wordt u ingewijd in de geheimen van het schrijversvak. U krijgt zowel ‘vingeroefeningen’ als grotere schrijfopdrachten waaraan u –volgens aanvoelen en believen- deelneemt. Aansluitend wordt er telkens een uurtje (of twee) vrijgemaakt voor gesprekken over en rond literatuur. Voor de ijverige lezers onder u: Luc en Ann beschikken over een rijk gevulde bibliotheek!

Na een eenvoudige lunch is de tijd voor u: genieten van een wandeling in de prachtige bossen rondom, een plonsje wagen in het zwembad, een boek lezen onder de kersenbomen, schrijven aan de rivier, een uitstap doen naar Avioth, Montmédy, Orval, Luxemburg, Trier… of literaire discussies houden met de heer des huizes. We verwachten u pas ’s avonds weer voor een ontspannen aperitief en uitgebreid diner.

Dat het gezellig zal zijn, dat kunnen we u verzekeren. Dat het leerrijk zal zijn, dat staat zo vast als een huis. Dat u nieuwe horizonten zal verkennen, is een feit. Dat u uw grenzen zal verleggen: gegarandeerd! En als alles een beetje meezit, organiseren we de laatste avond met alle deelnemers een ‘toonmoment’.

Zaterdagochtend na het ontbijt wuiven we uit. U vertrekt met een warm hart, een gestreelde maag en een licht hoofd vol wonderlijke ideeën, kortom als een tevreden mens.

Twijfel niet langer en schrijf u in. De plaatsen zijn immers beperkt (max. 8 deelnemers).

Prijzen

  • U komt alleen en wil een kamer alleen? Dan betaalt u 750 euro.
  • U komt alleen en wil een kamer delen met een cursist? Dan betaalt u 550 euro p.p.
  • U komt met uw partner/vriend/vriendin maar hij/zij neemt niet deel aan de cursus? Dan betaalt u 1000 euro voor de kamer. De tweede persoon kan aan alles deelnemen, behalve de cursusuren.

In de prijs is inbegrepen:

  • rijkelijk ontbijt, lichte lunch, aperitief&diner&wijn
  • 6 overnachtingen
  • lessen&cursusmateriaal
  • een niet te evenaren hartelijkheid, opgeroepen door de zuiderse atmosfeer
  • Niet inbegrepen zijn de alcoholische dranken in de late uurtjes. Bier, wijn, … is verkrijgbaar aan democratische prijzen.

Hoe inschrijven?

Inschrijven doet u door een mailtje te sturen aan info@sensdusud.be of ons telefonisch te contacteren op het nummer (0032) 063/22.22.29

Voor verdere vragen en praktische info kan u terecht op hetzelfde adres.

Warme groeten

Luc, Ann, San, Joey

 

Klik hier voor enkele sfeerbeelden van de editie 2007

Gastenkamers
Agenda
Schrijfcursus
Home
Gastenboek