Résidence Sens du Sud

Uitstappen

Er is niet alleen de Gaume om te ontdekken: Frankrijk ligt op wandelafstand, de Ardennen en Luxemburg op enkele tientallen minuten rijden en zelfs de Champagnestreek ligt binnen het bereik voor een daguitstap.

Het aantal onvergetelijke wandelingen en uitstappen is onuitputtelijk. Het zachte glooien van de heuvels is ideaal voor wandel- of fietstochten.

In de buurt vindt u verschillende pittoreske plaatsen, de kluizenaarswoning uit de zeventiende eeuw die de ‘Rue de l'Ermitage' haar naam gaf, ruïnes, de wijngaarden, een heuse basiliek (in het onooglijke dorpje Avioth, net over de Franse grens), een Romeinse villa en Merovingse graven, en natuurlijk ook toeristische trekpleisters als de abdij van Orval, het al genoemde Virton, Florenville en Marville, het natuurreservaat Raymond Mayné (het oudste van België, op wandelafstand!), het kunstenaarsdorp Chassepierre, het kasteel en het meer van Les Epioux, de dolmen van Azy-Laiche, het bekende kasteel van Godfried van Bouillon, en vooral ook de hele Maginotlinie van kastelen (waarvan het prachtige Montmédy), omwallingen, bunkers en uitgegraven heuvels waarvan sommigen binnen wandelafstand.

U kan bij mooi weer met bootjes een prachtige afdaling maken vanuit Chiny naar Lacuisine of verder, of gaan waterfietsen op de meren van de Vallée de Rabais.

 


Uitstappen
Agenda/Route
Schrijfcursus
Home
Gastenboek